Casella 3. Manifestació per l’Aministia de la Dona

La Llei d’amnistia política i sindical de 1977 no va incloure l’amnistia per als delictes de la dona, reivindicació del moviment feminista que incloïa la despenalització dels anticonceptius, de l’avortament, de l’adulteri i de l’amistançament. El 18 de Desembre de 1977 la Coordinadora Feminista de Barcelona i el Col·lectiu Feminista convoquen a la Plaça Urquinaona una manifestació per a l’amnistia de la dona. El moviment feminista denucniava que en el cos de la Llei d’Amnistia promulgada el 15 d’octubre no figurava enllovc l’amnistia per els delictes específics femenins ni es tenia en compte la situació de les dones preses. Aquesta va ser recolzada per l’ADC i un ampli espectre de partits polítics i entitats socials. Les consigna de la convocatòria era “No hi haurà aministia política total sense amnistia per la dona”. L’amnistia es relacionava amb el trencament total amb el règim franquista basat en una profunda transformació del cos legislatiu i discriminatori respecte a les dones.

  • Manifestació amnistía per la dona (1977). Pilar Aymerich
  • Gonzalez Batlle, Anna (2010). “Amnistia per a la dona (2), de 1976 a 2010”. El mirador de les dones. 11/10/10 <https://miradordones.blogspot.com/2010/10/amnistia-per-la-dona-2-de-1976-2010.html> [Consultado 23 Feb. 2023].
  • Nash, Mary (2007). Dones en Transició. De la resistència política a la legitimitat feminista: les dones en la Barcelona de la Transició. Barcelona: Editorial de la Ciutat de Barcelona.