Cogestió temporal de la presó de la Trinitat per les preses
Des de l’any 76 el moviment feminista venia denunciant l’agreujament de les dones preses per la gestió de les Cruzades Evangélicas de Cristo Rey. Un manifest de l’Associació de dones universitaries deia “Aquestes monges agreugen la situació de les preses, fent de la presó un reformatori, escola del pitjor estil ja que es prenen el seu treball no només com a guardianes sinó com a missioneres de la moral”. Sota aquesta pressió, l’abril de 1978, quan el nou director general de Instituciones Penitenciarias va fer una visita a la presó acompanyat de la premsa, va precipitar l’adopció de mesures per redreçar una situació que ja no es podia tolerar per més temps. Les monges de les Cruzades marxen i davant el buit de poder les preses de la Trinitat gestionen la presó fins el maig del 78, que ja es van incorporar la majoria de funcionaries. Va ser una experiència inèdita i contradictoria, però molt enriquidora.Els horaris es van relaxar, els escorcolls a les visites es van suprimir, i les privacions es van suavitzar. Podien prendre el sol en biquini i es van organitzar recitals de música a càrrec de Marina Rossell i Maria del Mar Bonet.
- Lorenzo Rubio, César (2012). “La presó de dones de la Trinitat (1963-1983)”. 01/11/22. <http://www.presodelescorts.org/sites/default/files/LA%20PRES%C3%93%20DE%20DONES%20DE%20LA%20TRINITAT.pdf> [Consultat 23 Feb. 2023].
- Penelo, Lídia (2022). “Pilar Aymerich i les preses de la Trinitat”. Públic. 12/03/22. <https://www.publico.es/public/pilar-aymerich-i-les-preses-trinitat.html> [Consultat 23 Feb. 2023].
- Genealogia
-
- Acció