Caneluntu:::kaoXX:::La Bugslab

Caneluntu va ser un experiment hacktivista feminista que va generar la trobada i aliança de tecnofeministes de Barcelona i madrilenyes que va ajuntar una install party d’ubuntu, un sistema operatiu de codi obert i lliure, amb la cuina interna de com construir l'(auto)aprenentatge col·lectiu de les noves tecnologies desde les cures, la col·laboració mútua i la transformació social dels rols de gènere. Va consistir en diverses trobades, assambleas i comunicacions a través d’una llista i del wiki amb una setmana de trobades presencials per arribar al taller caneluntu, que va tenir lloc el 8 de maig de 2005 a Miles de Viviendas, casa okupada al barri de la Barceloneta. Per una banda tot allò que tenia a veure amb l’alimentació, canelons i demés, i per altra banda tot allò que tenia a veure amb la instal.lació d’ubuntu, cablejats, taules, disc durs, projectors i la resta.

D’aquí va sorgir KAOXX, un hacklab feminista que es va definir amb els següents principis:

KAOXX vol propiciar l’aprenentatge i l’autoaprenentage col.laboratiu de les noves tecnologies.

KAOXX vol acostar les noves tecnologies a aquelles persones i col.lectius que estan infrarepresentats en aquest àmbit i sobretot a les dones.

KAOXX vol potenciar l’ús de les tecnologies i programari que permetin la lliure circulació de coneixement i facilitin l’accés a les mateixes.

KAOXX vol feminitzar l’àmbit de les noves tecnologies i el seu ús.

KAOXX vol promocionar la creativitat, tan pràctica com teòrica, en relació món de les noves tecnologies.

KAOXX vol fomentar l’elaboració i difusió de recerca, reportatges i propostes en relació a les dones i les noves tecnologies.

  • Experiment hacktivista feminista Caneluntu:::kaoXX:::La Bugslab (2005)
Any: 2005
Genealogia
  • Acció