EnRE/Dades. Generes en Xarxa i Accions Ciberfeministes

Les jornades EnRE/Dades | Generes en Xarxa i Accions Ciberfeministes es van celebrar a Barcelona el 2006. Van ser les primeres jornades Ciberfeministes celebrades a Barcelona al Centre Cívic Bocanord el 9-11 de març. ENRE/Dades va ser convocada com una trobada de persones interessades en la Societat de la Informació des del punt de vista del gènere i el feminisme.

En quina mesura ens marca sexualment la tecnologia? Quines possibilitats d’accés al poder real ens proporcionen els nous mitjans de comunicació? És el mitjà sexualment neutre? Per què no estan presents els fantasmes femenins en l’imaginari ciberpunk? Com sobreviu el patriarcat en un entorn en què els cossos no hi són? Com afecta la fractura digital a las dones?

En aquestes jornades es van donar a conèixer pensadores, artistes i col·lectius com Cornelia Solfrank, Maria PTQK, Indymedia Barcelona, Radio Paca, etc.. transformant la realitat de les noves tecnologies com a canals de transmissió simbòlica del patriarcat i la seva relació amb les dones en els àmbits artístic i social. També va ser un espai-temps de trobada i intercanvi d’experiències, coneixement, dubtes o expectatives entre dones en la seva relació amb la tecnologia.

  • Xerrada de Mercé Molist "Armes femenines per als guerreres de la xarxa" a les primeres jornades Ciberfeministes (2006)
Any: 2006
Genealogia
  • Jornades
Col·lecció