Llibreria de les Dones

La Llibreria de les Dones, va ser inaugurada el maig de 1977 gràcies a la iniciativa de cinc dones. Va ser la primera llibreria feminista especialitzada de tot l’Estat espanyol i el primer espai feminista obert al públic a la ciutat de Barcelona. Ubicada al carrer Lladó núm. 10 de Barcelona, en els seus inicis van intentar cremarla dues vegades. Va tenir una acollida extraordinària, però, van haver de tancar al cap de 5 anys. En l’adversitat del moment polític en què es va fundar, va ser un espai molt important de trobada, de fomentar discussió i intercanvi cultural i, a la vegada, de combatre les problemàtiques vitals de les dones de l’època (com l’avortament, la violència masclista, etc..).

 

Fonts:

  • Nash, M. (2007). Dones en Transició. De la resistència política a la legitimitat feminista: les dones en la Barcelona de la Transició. Barcelona: Ajuntament de Barcelona Caladona.org (2021).
  • Web del Centre de documentación de la Ca la Dona. <https://caladona.org/centre-documentacio/> [Consultat 10 Jul. 2021]
Any: 1977
Genealogia
  • Cultura
  • Espais